miércoles, 11 de mayo de 2016

Les qualitats físiques bàsiques

Bon dia!
Hem vist que una de les parts essencials de l´escalfament es el treball de flexibilitat, però... te´n recordes de què era la flexibilitat?

Ja?

Doncs, recordem les qualitats físiques bàsiques.
Existeixen moltes qualitats físiques, però tan sols en tenim quatre de bàsiques. Quines?
La força, la flexibilitat, resistència i velocitat son les quatre qualitats físiques bàsiques.
Encara que ja las hem vistes i las veurem de nou més en davant aquest mateíx curs, vols saber una miqueta més sobre elles?

1ºLa força.
Ariño, J (2007) va definir la força com la capacitat de l´organisme per vèncer una resistència o  oposar-s´hi, mitjançant la tensió provocada en els músculs per la contracció de les fibres musculars.
Hi ha autors que consideren aquesta capacitat com la més important de totes, ja que inclús en una carrera de fons has de tindre molta força durant molt de temps.

2ºLa velocitat.
Es tracta de la capacitat de fer diversos moviments (o el mateix) al mínim temps possible. Hi ha qui diu que la velocitat es la qualitat més depenent de la genètica; es a dir: encara que la podem entrenar, avançarem menys que en altres capacitats o qualitats, segons aquestos autors.

CCO. Font. Pixabay

3ºLa resistència.
Avui la resistència està de moda, no hi ha més que eixir al carrer per a veure-lo. És un goig veure tant de gent practicant esports com ara la carrera de fons o el ciclisme, als carrers, a les muntanyes, a les platjes... Què es la resistència? Es tracta de la capacitat de l´organisme per mantindre un esforç físic d´intensitat moderada o alta durant un temps prolongat, i endarrerir, al mateix temps, el esgotament que l´exercici provoca al organisme.

4ºLa flexibilitat.
Ariño, J (2007) definix la flexibilitat com la capacitat d´extensió màxima que tè una articulació determinada en un moviment. 
Com hem vist, la flexibilitat ha de ser treballada quasi tots els díes, a l´escalfament i al retornament a la calma. Es molt important, ja que si es perd, els músculs perden recorregut; es a dir: per exemple, en la carrera, cadascun dels passos serà més curt. Si un corredor pot fer 180 passos cada minut, calcula qual és el resultat de perdre cinc centímetres en cada pass? Ja?
Nou metres cada minut, exactament. Imagina´t que estàs correguent una hora? Quin avantatge treu el corredor que no perd aquestos cinc centímetres en cada pas? Doncs, 540 metres en una hora. A més a més, la flexibilitat evita moltes lessions. És una qualitat física bàsica important o no? Te n´oblidaràs de treballar-la al pròxim escalfament?


Adeu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.