miércoles, 11 de mayo de 2016

Tipus d´escalfament

Bon día!

Estem parlant d´escalfament sense cognoms, pero realment existixen dos tipus d´escalfament:

1ºEscalfament general.

Es l´escalfament genèric, que fem per a començar sempre la rutina. Si l´activitat posterior no és massa exigent o especialitzada, de vegades tan sols en farem d´aquest tipus. Però si l´activitat posterior si té uns mínims d´exigència, desprès de l´escalfament general arribarà, sense excepció, l´escalfament específic.
Una bona rutina d´escalfament general consistix en carrera continua (o bicicleta, a fi de comptes es tracta d´activar la respiració i la circulació) durant 10-15´, movilitzacions de les articulacions (sempre en un sentit: del cap als peus o a l´inrevés) durant 5´, uns progresius (cuatre o cinc corregudes de 60-70 metres de poca a mitjana intensitat; o un esforç similar), flexibilitat (uns estiraments sempre, tambè en un sentit: del cap als peus o a l´inrevés) i, per últim, 3-5 minuts de carrera continua.

CCO. Font: Pixabay.

2ºEscalfament específic.

Quan hem de fer un esforç important (per exemple, jugar un partit), no hem d´oblidar-nos de fer un escalfament específic. Aquest tipus d´escalfament té en consideració las característiques de la prova que farem o de l´esport al que jugarem: quins músculs estan implicats, amb quina tècnica, amb quina intensitat d´esforç. Per exemple, si juguem a pilota valenciana posarem molt de cura amb els muscles específicament i els seus moviments i practicarem alguns colps específics.

Després dels dos escalfaments, ja ens trobem en les millors condicions per a gaudir de l´esport amb salut.



Adeu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.