miércoles, 11 de mayo de 2016

L´escalfament: Efectes sobre l´organisme

Bon dia!

L´escalfament no és una opció. Ha de fer-se sempre, sense cap dubte. Encara que no arribem a temps a l´activitat, encara que pensem que som molts bons a determinat esport. No hi ha excuses per dues raons: no fer-lo ens posa en perill i fer-lo ens dona molts avantatges per a gaudir de una bona pràctica esportiva o d´una activitat física saludable. 

CCO. Font: Pixabay.

Avui parlarem dels beneficis o del efectes de l´escalfament sobre l´organisme:

  1. Afavorix l´activació dels aparells cardio-circulatoris i respiratoris. L´escalfament permet activar l´enviament d´oxigen als músculs i les rutes adecuades de producció d´energia (anomenades rutes metabòliques).
  2. Incrementa la temperatura muscular. El nostre cos, com altres màquines, funciona bé quan arriba a una bona temperatura i molt especialment els músculs. L´escalfament activa l´enviament de sang als músculs, que agafen una temperatura major que facilita la seua funció, la contracció muscular. Un múscul calent té millors capacitats elàstiques (les seues fibres són més difícils de trencar) i això redueix la possibilitat de lesions i aumenta la producció d´energía i la rapidesa amb la qual el múscul fa la contracció-relaxació.
  3. Activa el sistema nerviós central i perifèric. L´escalfament no arriba tan sols al nostre motor (el cor, els pulmons...), tambè a les fibres nervioses que conduïxen la senyal elèctrica del cervell als músculs. Amb aixó millora la coordinació, s´incrementa l´agilitat i accelera la reactivitat.
  4. L´escalfament servix per preparar-nos psicològicament per a l´esforç. Durant l´escalfament ens concentrem en la prova o activitat esportiva que farem i millorem la capacitat psicològica per donar el millor de nosaltres..
Adeu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.