miércoles, 11 de mayo de 2016

Una altra classificació (més social) de l´escalfament

Bon día:

Ja hem vist que podem distinguir principalment entre dues escalfaments: específic i general.

Els recordem?

1ºEscalfament general.
Es l´escalfament genèric, que fem per a començar sempre la rutina. Si l´activitat posterior no és massa exigent o especialitzada, de vegades tan sols en farem d´aquest tipus. Però si l´activitat posterior si té uns mínims d´exigència, desprès de l´escalfament general arribarà, sense excepció, l´escalfament específic.
Una bona rutina d´escalfament general consistix en carrera continua (o bicicleta, a fi de comptes es tracta d´activar la respiració i la circulació) durant 10-15´, movilitzacions de les articulacions (sempre en un sentit: del cap als peus o a l´inrevés) durant 5´, uns progresius (cuatre o cinc corregudes de 60-70 metres de poca a mitjana intensitat; o un esforç similar), flexibilitat (uns estiraments sempre, tambè en un sentit: del cap als peus o a l´inrevés) i, per últim, 3-5 minuts de carrera continua.

2ºEscalfament específic.
Quan hem de fer un esforç important (per exemple, jugar un partit), no hem d´oblidar-nos de fer un escalfament específic. Aquest tipus d´escalfament té en consideració las característiques de la prova que farem o de l´esport al que jugarem: quins músculs estan implicats, amb quina tècnica, amb quina intensitat d´esforç. Per exemple, si juguem a pilota valenciana posarem molt de cura amb els muscles específicament i els seus moviments i practicarem alguns colps específics.

Però avui veurem una altra classificació que podem anomenar més social...

  1. Escalfament individual: Cada persona fa l´escalfament més apropiat per a les seues característiques. Hi ha alguns que preferixen córrer més temps, altres que preferixen  fer més progresius o bé que han patit qualsevol lesió i volen tractar amb cura en l´escalfament aquesta part del cos
  2. Escalfament en equip o grup: Aquest tipus sol acostuma a estar dirigit per tan sols una persona. És molt útil per posar ordre en grups, equips i tindre el coneixement de que s´ha fet tot i bé.
  3. Escalfament mixte: Fa una barretja dels dos anteriors. Normalment comença en grup i finalitza individualment.
  4. Escalfament mitjançant el joc. El joc servix per evitar l´avorriment i també per a establir rutines quasi sense donar-nos compte. És un escalfament més motivant, sense cap dubte, però hem d´evitar que oblidem començar progresivament ja que hi ha gent que, a l´hora de jugar, no troba límits, és competitiva



Adeu.


CCO Font: Pixabay.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.